Navigatie


Horeca & Toerisme College

Grenzeloos Gastvrij
Een leerlingkok geeft vanuit de keuken een maaltijd aan een collega, onder het toeziend oog van de docent.

Studeren bij het Horeca & Toerisme College

Wil jij ook grenzeloos gastvrij worden? Bij het Horeca & Toerisme College leer je veel in de praktijk: in ons restaurant, de keukens, vergaderfaciliteiten, international office of bij evenementenbureau Eventory. Via ons grote hospitalitynetwerk regionaal, nationaal en internationaal vind je de beste stages en leerwerkplekken.

Studenten organiseren event

5 redenen om voor onze school te kiezen

  1. Veel praktijk en goede begeleiding
  2. Iedereen kent elkaar 
  3. Moderne en goed bereikbare locatie
  4. Professioneel en gastvrij
  5. Uitdagende stages en leerwerkplekken

Ga direct naar

Loop een dagje mee!

Wil je ervaren hoe een studiedag eruit ziet? Neem dan contact op en loop mee met één van onze studenten.

meisje zit in een gemeenschappelijke ruimte en kijkt in de camera terwijl ze in een gids bladert
"Ook als je geen ervaring hebt, is dit een heel goede opleiding. Docenten zijn echt in je geïnteresseerd en ze begeleiden je goed. In het eerste jaar krijg je veel praktijk op school en daarbuiten. Dat je al stage loopt in jaar 1 was voor mij een van de redenen waarom ik heb gekozen voor het Horeca & Toerisme College."
Kiara Student Manager/Ondernemer Horeca (de middelbare hotelschool)
Testimonial student Kiara Manager Ondernemer Horeca

School in beeld

Dronevlucht Horeca & Toerisme College

Een #Kijkjebij Frederike | Manager/Ondernemer Horeca

Een #KijkjeBij Philine & Diede | Event Manager

Een #kijkjeBij Marith | Leidinggevende Toerisme

Event Manager (bol)

  • MBO
  • Niveau 4
  • 3 jaar
  • Uitdagend en afwisselend beroep
  • Leer events organiseren
  • Gericht op hospitality
Locaties: Nieuwegein
Labels:
  • Festivals
  • Events
Studenten regelen verkeer voor event

Gespecialiseerd Kok (bbl)

  • MBO
  • Niveau 4
  • 2 - 3 jaar
  • Bijzondere kooktechnieken
  • Gastvrijheid voorop
  • 4 dagen werk 1 dag school
Locaties: Nieuwegein
Labels:
  • Horeca
Twee studenten kok werken samen in de keuken om verschillende gerechten te bereiden

Wat lijkt je leuk?

Open dag

1 februari
  • Stel al je vragen
  • Ontdek onze scholen
  • Ontmoet studenten en docenten
Een groep jongeren zit op een bank. Ze lachen en hebben het gezellig samen.

Open dag

18 maart
  • Stel al je vragen
  • Ontdek onze scholen
  • Ontmoet studenten en docenten
Een groepje studenten ontspant op een bankje, met vrolijke gezichten en een ontspannen sfeer om hen heen.

Open dag

17 juni
  • Stel al je vragen
  • Ontdek onze scholen
  • Ontmoet studenten en docenten
Een groep jongeren zit op een bank. Ze lachen en hebben het gezellig samen.

Kom eten in restaurant Lokaal

In het restaurant van het Horeca & Toerisme College leren onze studenten in de praktijk. Ze serveren heerlijke gerechten, helemaal zelfgemaakt. Samen met ervaren docenten zorgen zij voor een leuke, culinaire beleving voor een kleine prijs. Reserveer nu bij Lokaal

 

Student Horeca maakt glas schoon in leerrestaurant Het Lokaal

Nieuws & verhalen

Meer info

Eventory is een erkend leerbedrijf waar studenten van het Horeca & Toerisme College en Creative College stage kunnen lopen. Hier werken studenten aan echte opdrachten, zoals congressen en festivals. Ze leren evenementen organiseren van begin tot eind en doen veel praktijkervaring op. Uitgebreide informatie over Eventory lees je hier

In het leerrestaurant Lokaal van het Horeca & Toerisme College leer je in de praktijk. Hier krijg je de kans om je talent te ontwikkelen. Onder begeleiding van ervaren chef-koks maak je de mooiste en heerlijkste gerechten voor onze gasten.

Bij ROC Midden Nederland leer je niet alleen in de klas, maar ook in de praktijk. Dit heet Beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage of leerwerkplek oefen je wat je op school hebt geleerd en ontdek je je toekomstige beroep. Dit is een belangrijk onderdeel van je mbo-opleiding.

Stage of leerwerkplek zoeken

Een stage of leerwerkplek is superbelangrijk in het mbo. Hier leer je hoe het er in de echte wereld aan toegaat. 
Heb je hulp nodig bij het zoeken van een stage? Je stagecoördinator (BPV-contactpersoon) staat voor je klaar om je te helpen.

Stage of leerwerkplek aanbieden

Heeft jouw bedrijf plek voor een stagiair of werknemer (leerwerkplek)? Voor onze studenten is het enorm waardevol om stage te lopen. Hiermee leren ze hoe het er in de praktijk aan toegaat en worden ze beter voorbereid op hun toekomst. Meer info over stage en leerwerkplek aanbieden vind je hier.

Onze stageperiodes per opleiding vind je hier.

BPV contactpersonen

Vragen?

Heb je nog vragen over je stage of leerwerkplek? Neem contact op met de stagecoördinator (BPV-coördinator) van je opleiding. Zij helpen je graag verder.
 

  • Horeca & Toerisme College - Desirée Verhagen | d.verhagen [at] rocmn.nl (d[dot]verhagen[at]rocmn[dot]nl)
  • Horeca - Willem van Buuren | willem.vanbuuren [at] rocmn.nl (willem[dot]vanbuuren[at]rocmn[dot]nl)
  • Facilitaire Dienstverlening - Wilco van de Bovenkamp | w.vandebovenkamp [at] rocmn.nl (w[dot]vandebovenkamp[at]rocmn[dot]nl)
  • Toerisme & Recreatie - Martine Keg | m.keg [at] rocmn.nl (m[dot]keg[at]rocmn[dot]nl)
  • Event Management - Marten van der Weel | marten.vanderweele [at] rocmn.nl (marten[dot]vanderweele[at]rocmn[dot]nl)
  • Entree - Laura Peters | laura.peters [at] rocmn.nl (laura[dot]peters[at]rocmn[dot]nl)