Kort samengevat
Echt leren bakken kan alleen vanuit de basis en dat is wat je leert tijdens deze cursus. Na de cursus kan je het geleerde toepassen zonder gebruik van ingewikkelde professionele apparatuur.
Praktische info
Omvang | 5 lesdagen |
---|---|
Locatie | Nieuwegein |
Leervorm | cursus |
Duur | 1 - 3 maanden |
Lesmomenten | Dinsdagmiddag en -avond |
Kosten | € 795 |
Startdatum | 11 maart 2025 |
Opleiding in beeld
Jouw profiel
Jij wil meer leren over patisserie? Dan is dit jouw cursus.
Studiebelasting
Lesuren
Schuim- en korstdeeg, crème- en slagroomgebak, taartdecoratie en vullingen.
Zelfstudie
Recepturen aanpassen, productenkennis.
Locaties
Dit ga je leren
Uitgebreide informatie
We behandelen de verschillende basisdisciplines van het patisserie vak. We nemen je mee vanaf de basis en leggen je de grondstoffen, basistechnieken, theorie en recepturen uit in de volgende 5 thema’s:
- Deeg en beslag
- Schuim- en korstdeeg
- Crème- en slagroomgebak
- Taartdecoratie en vullingen
- Buitenlandse specialiteiten
Je gaat samen met de andere deelnemers aan de slag in één van onze professionele keukens. Uiteraard onder begeleiding van de docent.
Het tempo tijdens de lessen is hoog, de kwaliteit ook. Ter voorbereiding van iedere volgende les, pas je zelf de recepturen aan. Daarnaast adviseren we om de theorie door te nemen van de producten die we gaan gebruiken. Dat vraagt ongeveer 2 uur zelfstudie per week.
De cursus bestaat uit 5 lesdagen van 6 uur. Iedere week heb je 1 vaste lesdag. We starten bij 13 deelnemers en het maximum aantal deelnemers is 16.
Na de cursus ben je in staat het geleerde toe te passen zonder gebruik van ingewikkelde professionele apparatuur.
De cursus start 11 maart 2025. De lesdagen zijn op dinsdag van 15.00 tot 21.15 uur op de volgende data:
- 11 maart
- 18 maart
- 25 maart
- 1 april
- 8 april
De lessen zijn bij het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein.
Na afloop van de cursus ontvang je een getuigschrift van ROC Midden Nederland.
Deze cursus kost € 795 per persoon (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief ingrediënten en gebruik van apparatuur. Je schaft zelf het lesmateriaal aan, de kosten daarvoor zijn ongeveer € 70 (de exacte kostenopgave ontvang je na aanmelding). Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Tijdens de praktijklessen draag je een witte koksbuis en een zwarte effen werkbroek. Deze kleding wordt in bruikleen beschikbaar gesteld door het college.
Van alle deelnemers wordt verwacht dat ze zwarte veiligheidsschoenen in de keuken dragen. De veiligheidsschoenen dien je zelf aan te schaffen.
Koksmessen en keukenapparatuur zijn in de keukens aanwezig en hoeven niet door de deelnemers te worden aangeschaft.
Ben je benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Meld je aan voor onze gratis kookworkshop op zaterdag 1 februari van 10.00 tot 12.30 uur.
Tijdens de workshop bespreken we de opleiding en je kunt onze moderne locatie en de professionele keukens bekijken. Ook ga je proeven, ruiken, ontdekken en een gerecht bereiden.
Meld je nu aan
Je meldt je in minder dan 5 minuten aan via ons aanmeldformulier.
Mira Dekker
Operationeel Projectleider
Ook interessant?
Deze scholing voor jouw organisatie?
Désirée kijkt graag samen naar de mogelijkheden.