Opleidingen

Cursus Patisserie

  • cursus
  • 1 - 3 maanden
Een mooi gemaakt dessert op een bord.

Kort samengevat

Echt leren bakken kan alleen vanuit de basis en dat is wat je leert tijdens deze cursus. Na de cursus kan je het geleerde toepassen zonder gebruik van ingewikkelde professionele apparatuur.  

  • Veel praktijk

  • Net dat extra’s leren over patisserie

  • Les in één van onze professionele keukens

  • Na elke les het lekkers meenemen (en opeten) 

Praktische info

Omvang
5 lesdagen
Locatie
Nieuwegein
Leervorm
cursus
Duur
1 - 3 maanden
Lesmomenten
Dinsdagmiddag en -avond
Kosten

€ 795

Startdatum

11 maart 2025

Opleiding in beeld

Bekijk afbeeldingen van patisserie

Photo:1/3

Jouw profiel

Jij wil meer leren over patisserie? Dan is dit jouw cursus. 

  • Enige voorkennis van bakken is handig

  • Je bent een ervaren en gepassioneerde thuiskok

  • Of je bent al werkzaam als kok

Studiebelasting

Lesuren

Schuim- en korstdeeg, crème- en slagroomgebak, taartdecoratie en vullingen.  

30 uren

Zelfstudie

Recepturen aanpassen, productenkennis. 

10 uren

Locaties

Dit ga je leren

Uitgebreide informatie

We behandelen de verschillende basisdisciplines van het patisserie vak. We nemen je mee vanaf de basis en leggen je de grondstoffen, basistechnieken, theorie en recepturen uit in de volgende 5 thema’s: 

  1. Deeg en beslag 
  2. Schuim- en korstdeeg 
  3. Crème- en slagroomgebak 
  4. Taartdecoratie en vullingen 
  5. Buitenlandse specialiteiten 

Je gaat samen met de andere deelnemers aan de slag in één van onze professionele keukens. Uiteraard onder begeleiding van de docent.

Het tempo tijdens de lessen is hoog, de kwaliteit ook. Ter voorbereiding van iedere volgende les, pas je zelf de recepturen aan. Daarnaast adviseren we om de theorie door te nemen van de producten die we gaan gebruiken. Dat vraagt ongeveer 2 uur zelfstudie per week.  

De cursus bestaat uit 5 lesdagen van 6 uur. Iedere week heb je 1 vaste lesdag. We starten bij 13 deelnemers en het maximum aantal deelnemers is 16.

Na de cursus ben je in staat het geleerde toe te passen zonder gebruik van ingewikkelde professionele apparatuur.

De cursus start 11 maart 2025. De lesdagen zijn op dinsdag van 15.00 tot 21.15 uur op de volgende data:

  • 11 maart
  • 18 maart
  • 25 maart
  • 1 april
  • 8 april

De lessen zijn bij het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. 

Na afloop van de cursus ontvang je een getuigschrift van ROC Midden Nederland. 

Deze cursus kost € 795 per persoon (vrijgesteld van btw). Dit bedrag is inclusief ingrediënten en gebruik van apparatuur. Je schaft zelf het lesmateriaal aan, de kosten daarvoor zijn ongeveer € 70 (de exacte kostenopgave ontvang je na aanmelding). Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Tijdens de praktijklessen draag je een witte koksbuis en een zwarte effen werkbroek. Deze kleding wordt in bruikleen beschikbaar gesteld door het college.

Van alle deelnemers wordt verwacht dat ze zwarte veiligheidsschoenen in de keuken dragen. De veiligheidsschoenen dien je zelf aan te schaffen.

Koksmessen en keukenapparatuur zijn in de keukens aanwezig en hoeven niet door de deelnemers te worden aangeschaft.

Ben je benieuwd of deze opleiding iets voor jou is? Meld je aan voor onze gratis kookworkshop op zaterdag 1 februari van 10.00 tot 12.30 uur.

Tijdens de workshop bespreken we de opleiding en je kunt onze moderne locatie en de professionele keukens bekijken. Ook ga je proeven, ruiken, ontdekken en een gerecht bereiden.

Meld je nu aan

Je meldt je in minder dan 5 minuten aan via ons aanmeldformulier.

Mira Dekker

Operationeel Projectleider

Ook interessant?

Deze scholing voor jouw organisatie?

Désirée kijkt graag samen naar de mogelijkheden.

Désirée Verhagen