Opleidingen

Workshop Olijfolie

  • workshop
  • 1 - 4 weken
Olijfolie op een lepel in een schaal.

Kort samengevat

Een olijfoliesommelier kan de smaak van olijfolie beoordelen en adviezen geven over de beste combinatie van wijn en spijs en olijfolie. Tijdens deze workshop besteden we hier volop aandacht aan, zodat je daarna hiermee kunt experimenteren. Je traint je zintuigen en je leert verschillende olijfolies onderscheiden.  

  • Les van internationaal gecertificeerd olijfoliesommelier en auteur van 'Het mediterrane dieet' en 'Olijfolie!' Wilma Van Grinsven-Padberg 

  • Foodparing met methode van Lahousse

Praktische info

Omvang
2 bijeenkomsten
Locatie
Nieuwegein
Leervorm
workshop
Duur
1 - 4 weken
Kosten

€ 195 

Startdatum

Nog niet bekend, neem contact met ons op

Jouw profiel

Deze workshop is voor iedereen die meer wil leren over de smaakvolle wereld van olijfolie. Dus werk je als kok, heb je een koksopleiding gevolgd of heb je gewoon interesse in olijfolie? Dan is deze workshop voor jou. 

Locaties

Dit ga je leren

Uitgebreide informatie

De theorie is een belangrijk onderdeel van de workshop, maar het kunnen beoordelen van de smaak is natuurlijk het allerbelangrijkste. Tijdens de workshop heb je alle gelegenheid om vragen te stellen en persoonlijke ervaringen en uitdagingen te delen.  

De workshop bestaat uit de volgende 6 onderdelen: 

1. Introductie 

  • Doel van de workshop 
  • Belang van olijfolie in de keuken 

2. Basisprincipes van olijfolie 

  • Productieproces van olijfolie 
  • Oogst van olijven 
  • Persing en extractie 
  • Kwaliteitsclassificaties (extra vierge, vierge, etc.) 
  • Verschillende soorten olijven en hun invloed op de smaak 
  • Opslag en houdbaarheid van olijfolie 

3. Proeven en Beoordelen 

  • Technieken voor het proeven van olijfolie 
  • Kenmerken van extra vierge olijfolie 
  • Herkennen van defecten van extra vierge olijfolie 
  • Praktische proefsessie met verschillende olijfoliesoorten 

4. Toepassingen in de keuken 

  • De rol van olijfolie in een gerecht 
  • Selectie van olijfolie voor specifieke gerechten 
  • Olijfolie als basis voor dressings en sauzen 
  • Advies voor het maken van de beste keuzes in de keuken 

5. Creatieve gerechten met olijfolie 

  • Foodpairing met olijfolie volgen de methode van Lahousse. 
  • Tips voor het integreren van olijfolie in diverse recepten 
  • Demonstratie van innovatieve gerechten 

6. Gezondheidsvoordelen en voedingswaarde 

  • Nutriëntendichtheid van olijfolie 
  • Gezondheidseffecten van regelmatig gebruik van olijfolie 
  • Tips voor gezond koken met olijfolie

De workshop Olijfolie bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2 uur. De bijeenkomsten zijn van 19.00 tot 21.00 uur.  

Na deze workshop kun je de smaak van olijfolie beoordelen en adviezen geven over de beste combinatie van wijn en spijs en olijfolie. 

De startdatum is nog niet bekend. Heb je interesse in deze workshop? Neem contact op met Mira Dekker, dan houden we je op hoogte over de startdatum.

De workshop gaat van start bij minimaal 11 deelnemers en bestaat uit maximaal 15 deelnemers.  

Na afloop van de workshop Olijfolie ontvang je een getuigschrift. 

De kosten voor deze workshop van 2 bijeenkomsten zijn € 195. Dit bedrag is vrijgesteld van btw en onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Heb je vragen?

Wil je weten wanneer de Workshop Olijfolie start of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Mira Dekker

Operationeel Projectleider

Ook interessant?

Deze scholing voor jouw organisatie?

Désirée kijkt graag samen naar de mogelijkheden.

Désirée Verhagen